Cranio Sarcale Technieken

cranio_1
Wanneer je een fysiek of een emotioneel trauma hebt opgelopen, kan het cranio sacrale ritme verstoord raken. Bij cranio sacraal therapie wordt dit ritme, evenals de beweeglijkheid van het bindweefsel onderzocht.
Vervolgens kunnen door middel van subtiele druk, onregelmatigheden hersteld worden.
Er wordt dus gewerkt aan vrijheid van beweging in het cranio sacrale systeem.

Het craniosacrale systeem is een fysiologisch systeem, dat in je lichaam werkzaam is naast je ademhalingssysteem en je bloedsomloop.
Het heeft ook zijn eigen ritme. Een ritme dat overal in je lichaam voelbaar is. Dit ritme laat zich voelen als een uitdijende en inkrimpende golf, vergelijkbaar met eb en vloed. Dit ontstaat door het afgeven en weer opnemen van hersenvocht. Dit is een vloeistof die rond de hersenen (in de schedel; “cranium”) en door het hele ruggenmergkanaal tot aan het heiligbeen (“sacrum”) circuleert.
Deze vloeistof voedt en beschermt zowel de hersenen als het zenuwstelsel.

Door het zorgvuldig en zacht losmaken van belemmeringen in dit systeem, worden de bewegingsmogelijkheden hersteld en neemt het zelfgenezend vermogen van het lichaam toe.
Door bijvoorbeeld de schedelbotten rustig te bewegen en los te maken, worden de vliezen en het bindweefsel opgerekt, komen spanningen vrij en worden onevenwichtigheden opgelost.
Er vindt diepe ontspanning plaats. Emoties kunnen er door veranderen en stemmingen worden lichter.

Kort gezegd is cranio sacraal therapie een zeer subtiele, zachte, maar tegelijk zeer krachtige manier om de eenheid tussen jou en je innerlijk te herstellen en diepe ontspanning te geven. Het bewustzijn wordt verdiept en de weg naar genezing geopend.

Deze therapie is vooral zeer werkzaam bij:
* hoofdpijn
* rugpijn
* kaakproblemen
* depressie
* na trauma

De behandeling is zacht en volgt het lichaam en is daarom ook uiterst geschikt voor kinderen en ouderen!

Bekijk ook de klantervaringen.