Dorn Methode en Breuss massage

Rugpijn en nekklachten zijn veel voorkomende klachten in de huidige maatschappij waarin mensen veel achter de computer zitten, lang autorijden en meer stress hebben dan ze aan kunnen. Met de Dorn methode kunnen een groot aantal rugpijnklachten, waaronder die, die al langere tijd aanwezig zijn, effectief opgelost worden.

De Dorn methode is een zachte manier om gewrichten en wervels in hun oorspronkelijke stand te brengen, om pijn en blokkades te verhelpen met als basis: samenwerking tussen cliënt en behandelaar. Het is een (vrijwel) pijnloze en risico-arme manuele methode met als uitgangspunt dat correcties altijd tijdens beweging plaatsvinden.

Bekkenscheefstand is de oorzaak van velerlei klachten!

De start van de behandeling met de Dorn Methode is altijd de correctie van beenlengteverschil! De benen zijn de steunpilaren van ons bekken.
Als deze steunpilaren niet even lang zijn, ontstaat er een bekkenscheefstand!

Oorzadorn_1ken van beenlengteverschil kunnen bijvoorbeeld zijn: een val, vertillen, een misstap, maar ook zitten wat in onze maatschappij natuurlijk veelvuldig gebeurt. Bijvoorbeeld in de auto. Door de zithouding in de auto (bekkenhoogte- is meestal lager dan de kniehoogte) en de vibraties van de auto, trillen kop en kom millimeter voor millimeter uit elkaar, zo is een beenlengteverschil van 3 cm mogelijk, terwijl er geen anatomisch botlengte verschil is.

Beenlengteverschil is veelvoorkomend, het leidt vaak tot heiligbeen verschuivingen en tot veel chronische problemen als: darm- en blaasproblemen, heup-, lage rug-, nekklachten, kniepijn, voetproblemen, verzakkingen, scoliose, etc.

Om beenlengteverschil te corrigeren gaat men bij deze methode het “te“ lange been “korter” maken op een natuurlijke manier. Hierdoor verdwijnen vele rugklachten.

Na deze correctie, worden het bekken en de wervelkolom gecontroleerd. Als er scheefstanden zijn, worden deze gecorrigeerd terwijl de cliënt beweegt. Het lichaam accepteert veranderingen beter tijdens beweging. De Dorn Methode is een zeer zachte risicoloze manuele methode in de natuurgeneeswijze.

 

In principe gaat het er bij de Dorn Methode om, optimale ruimte te creëren voor de spinale zenuwen om ongestoord hun werk te kunnen doen.

dorn_2

Dorn therapie kan gecombineerd worden met Breuss massage. Deze zachte, energetische massage is gericht op ontspanning van de wervelkolom en de lange rugspier. Het helpt de wervelkolom nog beter te strekken. Ook helpt de door de massage verbeterde bloedsomloop bij het afvoeren van de bij de manipulatie vrijgekomen afvalstoffen.

Om behandeld te kunnen worden is het noodzakelijk dat u zich kunt bewegen. In de volgende gevallen kunt u niet behandeld worden (contra-indicaties):
• Verwondingen of nog niet (volledig) geheelde botbreuken
• Ontstekingen
• Problemen met de tussenwervelschijven, bijvoorbeeld na een operatie
• Osteoporose
• Tumoren

Na een Dorn behandeling kunt u beter een aantal dagen niet zwaar tillen of draaiende en belaste bewegingen maken, ook bijvoorbeeld niet (extreem) sporten.
Vaak krijgt u oefeningen mee om thuis te doen.
U kunt een paar dagen lichte napijn hebben na een behandeling. De spieren en pezen moeten zich aan de nieuwe situatie aanpassen.

Bekijk ook de klantervaringen.