Holistic Pulsing

holistic_1
Holistic Pulsing is een zachte behandelwijze, waarbij het lichaam op een speelse, natuurlijke manier in beweging wordt gebracht. Het lichaam wordt ‘gepulst’ in een op de persoon afgestemd ritme. Kleine en grotere pulsen stromen als golfjes door het hele lichaam. De pulsen kunnen gecombineerd worden met wiegende, rollende en strekkende bewegingen. Bij deze techniek kan je gekleed op de massagetafel liggen.

Door de ritmische bewegingen komt het lichaam al snel tot rust. Mede door de zachtheid en het respecteren van de grenzen ontstaat er een veilige sfeer. De noodzaak om weerstand te bieden wordt minder. Je wordt uitgenodigd om op steeds dieper niveau spanningen los te laten.
Er ontstaat ruimte om te gaan luisteren naar wat het lichaam te vertellen heeft. Het is alsof je jezelf op een nieuwe manier leert kennen;
het genieten, de grenzen én de mogelijkheden.

De voortdurende beweging raakt al je spieren, gewrichten en cellen, van buiten en binnen, van top tot teen.
Het ontspant op veel niveaus, maakt losser en helpt loslaten, laat je energie weer doorstromen.

Holistic Pulsing creëert mede door de zorgvuldigheid een veilige omgeving waarin je steeds dichter bij jezelf kunt komen en je eigen grenzen gaat ervaren. Je wordt uitgenodigd om naar ze te luisteren én ze aan te geven. Door het spelen met je grenzen, leer je ze steeds beter kennen en je erop af te stemmen, waardoor je ruimte creëert voor nieuwe ervaringen.
De spanningen kunnen op steeds dieper niveau losgelaten worden. Het lichaam opent zich en kan steeds meer de stroming, de tintelingen, de golfbewegingen en het genieten toelaten.
holistic_2

Tijdens een sessie worden door de stromende en golvende bewegingen de vloeistoffen in het lichaam in beweging gebracht. Hierdoor worden alle lagen in ons geraakt en tot een harmonisch geheel geïntegreerd. Tevens wordt de doorstroming van de lichaamsvochten gestimuleerd en de afvoer van afvalstoffen bevorderd. Waar spanningen zijn, worden afvalstoffen vastgehouden en is er geen doorstroming. Als spanningen losgelaten worden, komen ook vastgehouden afvalstoffen vrij.

Holistic Pulsing werkt lang door!

De helende werking van Holistic Pulsing houdt niet op als er gestopt wordt met pulsen, de stroming wordt dan vaak zelfs intenser gevoeld. Het is dan ook belangrijk om na een sessie de tijd te nemen om te blijven liggen om na te voelen. Sommige mensen voelen de na-werking nog enkele dagen. Ook water drinken is belangrijk voor het afvoeren van de losgekomen afvalstoffen.
holistic_3
Bekijk ook de klantervaringen.