Klantervaringen

Wil jij ook een referentie schrijven? Ik zou het leuk vinden als jij jouw ervaring met HEELZAAM doorgeeft. 

Voor ervaringen met de verschillende massagetechnieken zie hier onder.

Ervaringen van klanten:

Algemeen

Algemeen:

*Marike luistert goed naar je klachten en helpt gericht met verschillende methoden. Er gebeurt niets dat ik niet wil en ik voel mij vrij om aan te geven wat ik precies nodig heb. Dat vind ik erg belangrijk bij een massagepraktijk: je op je gemak voelen. Dat gaat bij Marike als vanzelf. Daarnaast zijn haar behandelmethoden effectief gebleken, zijn de sessies zeer aangenaam en wordt er tevens (een groot gedeelte) vergoed door verzekeraar. Ik kom er dan ook regelmatig, als de tijd het toe laat en kan anderen aanraden het in ieder geval 1 keer te proberen. Ook als je wat verder woont, de moeite waard om bij Marike weer tot jezelf te komen.


*Heerlijk ontspannen bij Marike. Ze luistert naar je verhaal, luistert naar je klachten en/of je wensen en geeft aan wat de mogelijkheden zijn. Ik heb bijna alle behandelmethoden uitgeprobeerd en zelfs combinaties zijn mogelijk. Ik ga eigenlijk te weinig naar Marike toe. Echt een moment voor mij zelf, dus tot gauw weer! Groet Irma


*De massages geven rust in een stressvolle periode.
Marike past haar behandeling aan aan persoonlijke “problemen” hierdoor is er voor iedereen een juiste behandeling!
Het is een kleine praktijk met persoonlijke aandacht!
Mij helpt het veel bij de verwerking in een moeilijke/stressvolle tijd.
Ik zie uit naar de volgende behandeling!
Henk Zandijk


*Vorig jaar ben ik in een burnout terecht gekomen. Dit uitte zich voornamelijk in hyperalertheid, onrust en slapeloosheid. Ik stond 24 uur in de “vecht of vlucht” stand en was niet meer in staat om op enige manier te ontspannen. Het was paniek alom. Na vele behandelmethoden te hebben geprobeerd, merkte ik dat ik met haptonomie na enkele maanden wat stappen in de goede richting had gemaakt. Echter na 8 maanden was ik er nog niet. 2 maanden geleden bij Marike terecht gekomen. Meteen al na de eerste behandeling ervoer ik een diepe ontspanning die ik lang niet had gevoeld. Deze hield nog enkele dagen aan. De weg was gevonden om via m’n lichaam rust in m’n hoofd te ervaren! Nu na een zestal wekelijkse behandelingen ben ik heel hard op weg om geheel uit m’n burnout te herstellen.
Ik raad iedereen met soortgelijke klachten deze behandeling bij Heelzaam aan. Ik voelde me snel op mijn gemak bij Marike. Ze werkt intuïtief, met veel toewijding en dit maakt het tot een plezier om haar behandelingen te ondergaan.
M.K.

Rebalancing technieken

Bij Rebalancing technieken:

*Ik ben nu 3 keer bij je geweest en de massages zijn echt HEELZAAM.
Zowel geestelijk als lichamelijk begin ik het al te voelen.
Het voelt ruimer en het geeft mij een rustiger gevoel.
Ik kijk al weer uit naar de volgende behandeling.
Een warme groet van Bert


* Je had veel aandacht voor waar ik behoefte aan had. Ik vond het heerlijk.
Na de massage had ik een ruimer gevoel in mijn borstkas. Dat bewustzijn is gebleven en voel ik nog.

Dankjewel,
Liefs, Cecile


* De therapie van Marike werkte verlichtend op mijn spier/rug/nekpijnen. Ook gaf het me een verruimd gevoel. Door de aandachtsvolle manier van behandelen werd ik letterlijk en figuurlijk aangeraakt.


* Ik liep al lange tijd met pijnlijke spieren in mijn rug schouders en nek en meende dat dit bij het drukke bestaan van vandaag de dag hoorde. Werken, reizen, familie, vrienden, belangrijke keuzes maken het hoort er allemaal bij.
De kreet “neem eens tijd voor jezelf” vond ik wel goed klinken maar “hoe of wat”? Geen idee.

Ik werd via een kennis op de “Rebalancing therapie” van “Heelzaam” gewezen. Het heeft even geduurd voordat ik dan toch maar eens een afspraak heb gemaakt, ik heb het immers druk genoeg.

Dit bleek uiteindelijk een van mijn beste besluiten te zijn geweest van dat jaar. Als techneut bekijk ik mechanismes, systemen en situaties rationeel. Daar is niets op tegen maar de valkuil is dat ik van mijn eigen lichaam en geest ook verwacht dat zij vanzelfsprekend functioneren zoals ik dat verwacht. Marike heeft me laten inzien dat het geven van aandacht aan signalen vanuit het lichaam niet alleen leuk kan zijn, maar bijzonder veel goed doet.

De behandelingen zijn prettig, leerzaam en zeer ontspannend. Zonder veel te praten over “hoe lichaam en geest” nu eigenlijk samenwerken neemt de behandelaar je mee op reis door je eigen lichaam. De behandelingen hebben mij geleerd om naar mijn eigen lichaam te luisteren. Elke week had ik weer nieuwe inzichten en ervaringen. Er blijkt in vorm van spierspanning en gevoel veel informatie in het lichaam aanwezig te zijn, waar je erg je voordeel mee kunt doen in het dagelijks leven.

Ik kan hier veel over schrijven, maar de essentie is dat ik door de behandeling beter in staat ben om ervaringen in het dagelijks leven en uit het verleden, op de juiste manier een plek te geven door lichamelijk en geestelijk in balans te zijn. Ik stap nu een stuk luchtiger door de hectische wereld en sta er veel steviger in.
Ik kan deze therapie iedereen aanraden die last heeft van stress of pijn als gevolg van een letsel of een vervelende ervaring… eigenlijk kan ik het iedereen wel aanraden.

met hartelijke groet,
Wim Jonker.

Holistic Pulsing

Bij Holistic Pulsing:

ont-wikkelen en ont-moeten
Bij Marike van Heelzaam kom ik in mijn hoofd en vooral in mijn lijf tot rust. Jaren geleden kwam ik voor het eerst bij Marike in verband met onrust in mijn lijf en een knoop in mijn maag. Door Holistic Pulsing wordt mijn lijf letterlijk ont-wikkeld. Het is heel bijzonder: Marike schudt mijn lijf zodanig, dat er een soort natuurlijke golfbeweging in mijn lijf ontstaat, waardoor de beweging (bij mij) eindeloos wordt doorgezet. Ik sta er zelf versteld van, en vraag me maar niet verder af hoe het kan, maar dat het een positief effect heeft is duidelijk.
De laatste keer gaf ze aan dat ze ook Cranio Sacraal Massage wilde toepassen. Ook dit heeft voor rust en inzichten gezorgd, waar ik het effect tot op heden nog van navoel.
Positieve punten: Vertrouwd, persoonlijk, meedenken, intuïtief.
Ook is positief dat de verzekeraar de volledige behandeling vergoedt.

Cécile

Voetreflex massage

Bij de voetreflex massage:

*Ik kwam eind vorig jaar met hoofdpijn en vermoeidheidsklachten bij Marike.
Ik ben moeder van 2 jonge kinderen en werk 3 dagen per week.
Door mijn bijna dagelijkse hoofdpijn, eindigde mijn dag gemiddeld om 20.30 uur. Dit was niet langer vol te houden en ook niet leuk voor mijn naaste omgeving. Dankzij de voetreflex massage werd ik mij meer bewust van wat mijn lichaam nodig had.
Stapje voor stapje leerde ik weer te luisteren naar mijn lichaam en daarnaast ook keuzes te maken die mij een beter gevoel gaven.
Marike was daarbij ook een goed luisterend oor.
De weken waren niet langer gevuld met paracetamol en vroeg naar bed.
Door de afnemende hoofdpijnklachten kon ik weer naar de sportschool.
Ik ben inmiddels gestopt met de therapie maar elke dag gaat het weer een stukje beter. Ik moet weer leren omgaan met mijn lange avonden , want die heb ik heel lang niet gehad. Misschien herkent u zich in mijn verhaal en kan voetreflex therapie ook uw leven verbeteren.
succes Christina

Cranio Sacraal therapie

Bij Cranio Sacraal therapie:

*Na lang zoeken naar de juiste therapie voor mijn dochter en mij na een traumatische gebeurtenis, kwamen we bij Marike terecht.

Het doorbreken van patronen die je lichaam als “normaal” beschouwt was de grootste uitdaging. Weer leren ademen op de juiste manier, verdriet verwerken, verkramping in je spieren door stress herkennen en loslaten.
Ikzelf had hier veel moeite mee, maar tijdens de behandelingen kon Marike het toch door breken. Op een heel zachte rustgevende manier leren ontspannen en je eigen lichaam weer kunnen voelen.
Bij traumatische ervaringen en langdurig onder stress gebukt gaan, kan je het niet alleen! Psychotherapie was voor ons beiden absoluut niet de oplossing, omdat wij veel lichamelijke klachten hadden.
Door weer meer naar je lichaam te luisteren en symptomen te kunnen herkennen, wordt het genezingsproces, ook geestelijk in gang gezet.
Marike, hartelijk dank voor jouw steun, luisterend oor, heldere kijk op dingen en de fantastische behandelingen!
Wij zien ons leventje weer rooskleurig tegemoet. 🙂

Lieve groetjes C & J

StonEnergy massage

Bij de StonEnergy massage:

* Ik vond de StonEnergy massage een zeer boeiende en avontuurlijke reis, door alle fysieke, emotionele en mentale lagen heen (bewust en ongetwijfeld ook onbewust). WHAUW!!
– Wat een weldaad, wat een verrukking en diepgang geven die warme, ronde en gladde stenen.
– Met verassende afwisselingen tussendoor in de vorm van temperatuur-verschillen van de stenen.
– Dank je wel stenen voor jullie liefdevolle, diepgaande helende vermogens.
– Dank je wel Marike voor je liefdevolle aanrakingen, aandacht, zorgzaamheid, alertheid en professionaliteit.
Heel bijzonder en ontzettend HEELZAAM!

Hartegroet, Linda

PS: Nog een boodschap van mij aan anderen: onderschat deze bijzondere massage niet. Het is een unieke kans om voor deze ruim anderhalf uur durende helende reis een dag uit te kiezen, waarin je vóór de massageafspraak en daarna, niet al te veel al hebt gedaan of nog moet doen.


* Deze massage voelde voor mij als een geschenk aan mezelf, ontspannend en omgeven door een prettige sfeer. Vanuit warmte werd ik gemasseerd met warme stenen. Ook de subtiele aanrakingen zijn voelbaar. Ik had het gevoel dat ik mijn meridianen voelde stromen, alsof er energetische lijnen actief werden. De massage werd gedragen door een hele fijne sfeer en goede afstemming.

Bianca.

Dorn therapie

 Bij Dorn therapie:

Al vele jaren heb ik last van nek-, schouder- en rugklachten.
Fysiotherapie hielp mij wel, maar niet voor lang.

Toen ik massagepraktijk Heelzaam op het internet vond was een afspraak met Marike snel gemaakt. Het intakegesprek verliep zeer fijn, Marike is een fijne persoonlijkheid, ze straalt rust en vertrouwen uit.

Voor mij bleek de Dorn methode de best toepasbare massagetechniek. Dit is een zachte manuele methode in de natuurgeneeswijze waarbij blokkades en scheefstand van de wervelkolom met een zachte duimdruk worden gecorrigeerd.

Zonder Marike, weet ik niet hoe ik er nu voor had gestaan. Ik heb hier veel baat bij en mijn nek- schouder en rugklachten zijn sterk verminderd.

Dank je wel Marike.