Marike Dijkstra

Marike Dijkstra  uw natuurgeneeskundig therapeut

Registertherapeut BCZ®

marike_1

Massagepraktijk HEELZAAM is opgericht door Marike Dijkstra om samen met jou op zoek te gaan naar wat jouw lijf je te vertellen heeft. Door samen bewust te luisteren, mag je weer beseffen wie je bent. Het zelfgenezend vermogen van het lichaam wordt daarmee ondersteund, zodat heling plaats kan vinden.

Maar zeker is HEELZAAM er ook om even los te komen van alle stress, zodat klachten zich niet verdiepen maar op kunnen lossen.

 

 

Op deze pagina  lees je de antwoorden op de drie meest gestelde vragen over Marike´s achtergrond, namelijk:

Waarom ben je met HEELZAAM begonnen

Waarom ben je met HEELZAAM begonnen?

Toen ik mijn bedrijf startte wilde ik graag mijn kennis en kunde op het gebied van natuurgeneeskunde en lichaamsgerichte therapie, intuïtief laten stromen.

Op de Academie voor natuurgeneeskunde Hippocrates, ben ik in het jaar 2000 in 3 verschillende richtingen afgestudeerd: natuurgeneeskunde, klassieke homeopathie en lichaamsgerichte therapie.

Uiteindelijk is het vooral deze laatste therapie, die werkt door middel van aanraking en bewustwording in het lichaam, waarmee ik het liefste werk.

Ik vind dit zo interessant omdat hierin de verbinding tussen lichaam en geest heel direct gevoeld kan worden. Via het lichaam kan je de heling bevorderen (je spreekt namelijk het zelfgenezend vermogen aan) én je kunt tot diepere bewustwording komen.

Vandaar dus dat ik een holistische massage praktijk ben gestart.

Mijn passie is om mensen met en zonder klachten te helpen hun lijf beter te leren kennen, zodat hun klachten op kunnen lossen, ze kunnen ontspannen en stress geen vat (meer) op ze krijgt.

҉      Kortom ik wil mensen helpen om te stromen en te STRALEN marike_2

Het is fantastisch werk om mensen (hernieuwd) contact te laten maken met zichzelf en hun essentie. Door met aandacht aan te raken, kan ik je helpen om te (leren) luisteren naar je lichaam en te voelen wie je werkelijk bent.

Je wordt uitgenodigd echt helemaal in je lichaam aanwezig te zijn, met meer bewustzijn dan normaliter. Daarnaast gaan we samen op zoek naar volledige ontspanning. Door de combinatie van deze dingen, kunnen zich inzichten aandienen en ontstaat er ruimte om oude emoties en gevoelens los te laten en te transformeren. Je zult meer ruimte gaan ervaren en HELEN!

Wat maakt jou anders dan andere massage therapeuten?

Wat maakt jou anders dan andere massage therapeuten?

Door mijn opleiding aan de Academie voor natuurgeneeskunde Hippocrates, ben ik zeer breed geschoold. En daarnaast heb ik met vele extra opleidingen de variatie aan technieken die ik toe kan passen ook nog vergroot. Je hebt dus een ruime keuze aan behandelmethoden.

Je mag het natuurlijk ook helemaal aan mij over laten en gewoon een door mij gekozen behandeling ontvangen. Meestal wordt het dan een mix van de verschillende methodes, die ik enerzijds intuïtief kies en waar ik anderzijds van heb gemerkt dat ze voor veel mensen werken.

Jij blijft echter altijd zelf degene, die haar/zijn voorkeur mag hebben, waar ik zeker rekening mee zal houden.

 

Ik richt me in mijn praktijk niet op één bepaalde soort klachten, aangezien de afwisseling tussen de verschillende klachten, me juist boeit en me scherp houdt. En daarnaast is de afwisseling ook goed voor mijn eigen fysieke gestel.

Elk mens heeft eigen voorkeursplekken waar spanningen zich vast zetten en klachten zich uiten. Maar het principe om de balans te herstellen door het geven van aandacht aan het lijf en het creëren van bewustzijn op de plek van de klacht, kan toegepast worden op het hele lichaam en op ieder lichaam.

Dus eigenlijk is iedereen welkom om een behandeling te komen ervaren.

Mijn massages worden vergoed door de meeste aanvullende verzekeringen.

In hoeverre dat bij jou het geval is, kan je het beste bij je eigen zorgverzekering navragen.

Daarbij is het van belang te vermelden dat ik lid ben van de VBAG een beroepsorganisatie voor therapeuten binnen de complementaire geneeswijzen. Verder ben ik gecertificeerd en geregistreerd als Registertherapeut BCZ®  . RBCZ biedt ook onafhankelijk tuchtrecht.

Wat is jouw achtergrond qua opleiding en ervaring?

Wat is jouw achtergrond qua opleiding en ervaring?

In een vorig leven (zo lijkt het soms) ben ik afgestudeerd in Nederlands Recht. Na mijn afstuderen, wilde ik meer van de wereld zien. En vervolgens heb ik een reis van ruim een jaar gemaakt in Azië. Dit heeft mij dichter gebracht bij wat ik wilde met mijn leven. Bij terugkomst in Nederland besloot ik het daarom over een hele andere boeg te gooien.

Ik ben de opleiding aan de Academie voor Natuurgeneeskunde te Bloemendaal gaan doen.

jhgjhg

Reeds tijdens deze opleiding in 1995, heb ik een aanvullende cursus gevolgd: Holistic Pulsing bij Godfried Kleinsmann. Omdat ik zelf in een proefsessie ervaren heb, hoe geweldig diep ontspannend en helend deze massagevorm werkt.

In 2000 ben ik afgestudeerd als natuurgeneeskundige, klassiek homeopaat en lichaamsgericht therapeut. Dit is natuurlijk een zeer brede opleiding en ik ben dan ook op de hoogte van velerlei ingangen om klachten aan te pakken. Echter in mijn praktijk gaat mijn voorkeur uit naar werken met het fysieke lichaam, met de daarin opgeslagen informatie, als ingang voor heling.

In de opleiding heb ik de klassieke massage vorm geleerd, de voetreflexzone massage en Rebalancing Technieken. Voor deze laatste heb ik na de afronding ook nog extra nascholingen gevolgd, wat mijn vaardigheden en inzicht nog meer verdiept heeft.

In deze zelfde tijd ben ik moeder geworden en was ik werkzaam als voorlichtster bij VSM Geneesmiddelen.

Toen in 2008 mijn 3 kinderen alle drie op (de Vrije) school zaten, begon het te kriebelen om een eigen praktijk voor lichaamsgerichte therapie op te starten. Het was inmiddels al weer wat jaren na mijn afstuderen, dus ik ben ter opfrissing en aanvulling en verdieping cursussen gaan volgen.

Beginnend met energetisch werken met behulp van Quantum Touch. Een prachtige energetische methode waarbij ieder als zijn/haar eigen heler gezien wordt. Uitgangspunt is dat mensen om te helen gebruik kunnen maken van de aangeboden energie met hoge trilling, die ik geleerd heb op te wekken.

Vervolgens een opleiding tot StonEnergy therapeut. Een massage vorm die bij de Indianen vandaan komt. Hierbij kan ik met warme én koude stenen het zelfgenezend vermogen stimuleren. En het is ook nog eens een heerlijke uitgebreide manier om te relaxen, waarin je helemaal onder gedompeld raakt.

Stoelmassage heb ik geleerd van Kees Wagenaar van het Zonnehuis in Exmorra samen met Gitta van Sermondt. Zij combineren veel gebruikte Stoelmassage technieken met Rebalancing Technieken, dit sprak mij aan en was een mooie uitbreiding voor mij, waardoor ik ook buiten mijn praktijk, mensen in een meer alledaagse setting, een fijne ontspanning aan kan bieden.

Het volgende waar ik me in verdiept heb is een zachte manier om wervels te manipuleren. Een methode (her) ontdekt door boer Dorn in Duitsland. Het gaat om het rechtzetten van het bekken en de wervelkolom zonder daar veel kracht, of plotse bewegingen voor te gebruiken, maar door gebruik te maken van de beweging van het lichaam zelf. Dit werd onderwezen door Jos Dassen. Ook de Breuss massage die een goed resultaat geeft als je die laat volgen op de behandeling zit nu al weer jaren in mijn pakket.

En het leuke is dat deze behandeling niet alleen rugklachten op kan lossen, maar ook doorwerkt op corresponderende organen en zelfs op psychische problemen.

Na het openen van mijn praktijk heb ik ook nog een hele interessante uitgebreide workshop gevolgd om Cranio Sacrale technieken te leren.

Een heel subtiele werkwijze, waarbij het ritme van het hersenvocht een rol speelt. Je kunt hiermee diepe ontspanning te weeg brengen en het zelfgenezend vermogen laten toenemen. Als ik nog veel tijd en geld had, zou ik wel een hele opleiding in deze richting willen volgen. Prachtig werk met diep door werkende resultaten, waar ik ondertussen veel ervaring mee op heb gedaan.

In een workshop heb ik ook de gewrichtsontspanning, een Träger-techniek die onderdeel uit maakt van de Rebalancing, nog verdiept. Ook dit betreft prachtig zacht en respectvol werk met een diepe doorwerking.

Ook ben ik in het bezit van een EHBO diploma dat ik elk jaar opfris. Ik kan reanimeren, een veilig gevoel hoop ik. Hoewel ik, zo weet ik, ook klanten heb die daar vanwege  hun hoge leeftijd, niet eens gebruik van zouden willen maken…

Verder heb ik in mijn werk natuurlijk ook begeleiding nodig. Daarvoor ben ik aangesloten bij een intervisie groep. Met een groep collega’s leren wij onderling en inspireren elkaar om onze klanten nog beter van dienst te kunnen zijn. Uiteraard werk ik hiermee ook aan mijn persoonlijke groei, die ik verder ook nog ondersteun door middel van behandelingen bij collega therapeuten.

heelzaam2

Als laatste wil ik graag vermelden dat ik sinds 2011 zeer geïnteresseerd ben in de wijsheid van het hart. Onder andere in de workshop “Awakening the Illuminated Heart” en “Flower of Life” leerde ik hoe ik kan creëren vanuit mijn hart en hoe ik mijn Licht-lichaam kan activeren. Dit is gebaseerd op de leer van Drunvalo Melchizedek* een grote inspirator voor mij, evenals trouwens; Kiesha Crowther (Little Grandmother).

heelzaam3

* Drunvalo is de schrijver van de boeken Living in the Heart, (Leven in je Hart) Serpent of Light: Beyond 2012 (de Kundalini van de Aarde) en The Mayan Ouroboros: The Cosmic Cycles Come Full Circle. Drunvalo is de eerste persoon die in deze tijd, wiskundig en geometrisch het menselijke licht-lichaam, de Mer-Ka-Ba en de Flower of Life heeft beschreven in zijn boeken The Ancient Secret of the Flower of Life, Volumes I & II (de Heilige Geometrie van de Schepping I & II).

Zijn boeken zijn in 29 talen gepubliceerd en verschenen in meer dan 100 landen.