Skip to main content

Resistentie tegen antibiotica kan een bedreiging zijn voor de gezondheid. Want antibiotica worden gezien als een belangrijke hoeksteen van de gezondheidszorg. Door het frequent voorschrijven van antibiotica aan patiënten en door het veelvuldig gebruik ervan in de veeteelt en landbouw, is de werkzaamheid ervan minder en minder geworden. Weet u nog de uitzending van “Tros Radar” waarin het programma een indringend beeld liet zien over de ernstige gevolgen van resistentie van de MRSA bacterie tegen antibiotica? Gaan we nu terug naar primitieve tijden of zijn er nieuwe mogelijkheden?
Colloïdaal zilver geeft hoop.

Colloïdaal zilver als natuurlijk werkzaam antibioticum helpt tegen: virussen, bacteriën, schimmels en parasieten, schrijft Dr. Farber In zijn boek “Micro Silver Bullet“.

Hij beschrijft het volgende: “Onderzoek heeft uitgewezen dat colloïdaal zilver met succes is ingezet bij meer dan 650 ziektes, o.a. bij: Acne, rosacea, allerlei allergieën, voetschimmel, tuberculose, blaasontstekingen, parasieten in het bloed, bloedvergiftiging, steenpuisten, builenpest, brandwonden, Candida Albicans schimmelinfectie, gangreen, cholera, bindvliesontsteking, lepra, leukemie, wolfszweer, lymfeklierontsteking, cystitis, suikerziekte veroorzaakt door infectie, hoornvliesontsteking, ziekte van Lyme, Malaria, hersenvliesontsteking, Multiple Sclerose, zenuwzwakte, parasitaire infectie (in de mond en via schimmels). Longontsteking, borstvliesontsteking, prostaatklachten, pruritus ani, psoriasis, etterende oog ontsteking, neusslijmvliesontsteking, reuma, dauwworm, rode hond, ontstoken ogen, oren, mond en keel, sevorrhes, gordelroos, stafylokokken infectie, syfilis, schildklierklachten, amandelontsteking, vergiftiging, trachoma, loopgraafvoet, huidontstekingen, alle soorten virussen, wratten, kinkhoest, schimmelinfecties, virale maagzweren, aids”.

Paul Farber is een wetenschappelijk onderzoeker. Hij ging zelf colloïdaal zilver gebruiken toen de ziekte van Lyme hem bijna fataal werd. Van reguliere antibiotica had hij een Candida schimmel infectie opgelopen. Vervolgens heeft hij zichzelf genezen van de ziekte van Lyme alsmede van de Candida schimmel infectie door een intensieve kuur met colloïdaal zilverwater.

Vandaag de dag worden er enorm veel medicijnen zoals antibiotica voorgeschreven en verstrekt. In principe krijgt iedereen deze stoffen ongemerkt een beetje binnen. Restanten van antibiotica, steroïden en antidepressiva worden namelijk in het oppervlakte- en drinkwater gevonden. Het grootste gedeelte van deze medicijnresten komt via de urine van mensen en dieren in het oppervlaktewater terecht en dit water wordt dan weer door waterleidingbedrijven gebruikt om drinkwater van te maken.

Door de kunstmest en moderne teelt van gewassen krijgen we onvoldoende sporen elementen in ons lichaam. Colloïdaal zilver kan hierdoor van nut zijn. Het is een natuurlijk middel zonder akelige bijwerkingen en heeft geen vervuilend (lees schadelijk) effect op het milieu. Zilver is een sporen element en we hebben er een kleine hoeveelheid van nodig.

Is het een wondermiddel? Nee, wondermiddelen bestaan niet. Het is gewoon een natuurlijk, goed en effectief werkzaam middel. Het is een eeuwenoude remedie die sinds 1938 niet meer de status van geneesmiddel mag dragen. Het mag tegenwoordig alleen worden verkocht als voedingssupplement. Er mag nu wel gezegd worden dat zilver “antibacteriële” eigenschappen heeft, maar niet dat het bijvoorbeeld een bronchitis geneest.

Voor zover we nu weten berust de werking van colloïdaal zilver, op het onwerkzaam maken van een enzym dat betrokken is bij het zuurstof ademhalingsproces van schimmels en bacteriën.

Zelf gorgel ik altijd met een klein lepeltje colloïdaal zilver als ik een keelontsteking op voel komen. Dit werkt in bijna 100% van de gevallen als ik dit doe voor het slapen gaan en het dus de hele nacht zijn werk kan doen, is mijn keelpijn de volgende dag over.