Skip to main content

Holistische Massagetherapie

Heling voor lichaam & geest

Holistische massagetherapie is de overall term die voor mijn massages gebruikt kan worden. Het is massage met als uitgangspunt dat lichaam en geest met elkaar verbonden zijn, de persoon wordt als één geheel behandeld.
Deze therapie kan je helpen bij heling, herstel van balans en ontspanning.
In mijn praktijk creëer ik een veilige, rustgevende omgeving waar we samen kunnen werken aan terug in je kracht komen en weer te stralen.

Wat is een holistische massage?

Wat is een holistische massage?

Een holistische massage gaat verder dan een traditionele massage. Ik ga uit van de verbinding tussen lichaam en geest en behandel de persoon als geheel. Met deze holistische benadering, streef ik ernaar dat je niet alleen fysieke spanningen los kunt laten, maar ook emotionele blokkades kunt onderzoeken en zo jouw algehele welzijn kunt verbeteren.

Tijdens een sessie holistische massagetherapie zal ik aandachtig luisteren naar jouw behoeften en zorgen, en besteed ik aandacht aan zowel fysieke als emotionele en mentale aspecten. Dit stelt mij in staat om de behandeling af te stemmen op jouw specifieke situatie en doelen. Of je nu last hebt van chronische pijn, stress ervaart door een druk leven, of gewoon op zoek bent naar diepe ontspanning – ik pas de massage toe die past bij jouw wensen.

Ik gebruik hiervoor verschillende technieken, waaronder:

 • Zachte aanraking, strijkingen en pulsen
 • Gewrichtsontspanning
 • Trigger point en diepe weefsel massage
 • Energetisch, bewustzijnswerk
 • Ademhalingstechnieken
 • Visualisaties en geleide meditaties

Het doel is om blokkades en spanningen, te aanvaarden waardoor ze zachter kunnen worden. De energiedoorstroming kan zo verbeteren en de natuurlijke balans in het lichaam kan herstellen.

De voordelen van holistische massagetherapie

De voordelen van holistische massagetherapie

Holistische massagetherapie biedt een breed scala aan voordelen voor lichaam en geest.
Enkele van de meest voorkomende positieve effecten zijn:

 • Diepe ontspanning en stressvermindering
 • Meer lichaamsbewustzijn en zelfkennis
 • Verbeterde slaapkwaliteit
 • Verhoogd energieniveau
 • Emotionele balans en innerlijke rust
 • Ondersteuning bij persoonlijke groei en transformatie

Daarnaast kan holistische massage ook helpen bij het verlichten van specifieke fysieke klachten, zoals spierspanning, hoofdpijn, nek-, schouder- en rugpijn en spijsverteringsproblemen.

Hoe verloopt een holistische massagebehandeling?

Hoe verloopt een holistische massagebehandeling?

Elke serie behandelingen met holistische massagetherapie in mijn praktijk begint met een intakegesprek. Dit geeft mij de kans om je medische en relevante persoonlijke geschiedenis, huidige klachten/zorgen en verwachtingen voor de behandeling te bespreken. Op basis van deze informatie komen we in overleg tot een sessie die in het moment dienend is, waarbij ik natuurlijk mijn kennis en intuïtie inzet. Telkens aan het eind van de behandeling kan je besluiten of je een vervolgafspraak wilt maken.

Tijdens de massage lig je comfortabel op de massagetafel terwijl ik meestal een combinatie van technieken toepas (zie voor de aparte technieken de specifieke pagina’s), waaronder zachte aanraking, strijkingen, pulsen, diepe weefselmanipulatie en energetisch werk. Ik gebruik natuurlijke massageoliën om de ervaring te verrijken en je huid te voeden.

Ik sluit elke sessie af met een kort nagesprek en een glaasje met door stenen opgeladen water. Je verlaat mijn praktijk met een gevoel van diepe ontspanning, vernieuwing en innerlijke rust. Daarnaast kan het soms zijn dat een plek wat pijnlijk voelt als je diepere druk hebt gehad.

Voor wie is holistische massagetherapie?

Voor wie is holistische massagetherapie?

Holistische massagetherapie is geschikt voor een brede doelgroep. Het is met name waardevol voor mensen die:

 • Balans zoeken tussen de vele verantwoordelijkheden in hun leven
 • Stress, spanning en burn-out klachten ervaren
 • Fysieke ongemakken hebben door een zittend beroep of belastende werkzaamheden
 • Emotionele uitdagingen tegenkomen en hier ondersteuning bij kunnen gebruiken
 • Zichzelf willen onderzoeken, hun lijf beter willen leren kennen en zo zelf bewuster worden om te kunnen helen.

Massage op maat

Ik geloof in het belang van maatwerk. Iedereen is uniek en heeft specifieke behoeften en aandachtspunten. Daarom stem ik elke behandeling af op jou en jouw wensen.

Of je nu komt voor stressreductie, pijnverlichting, emotionele ondersteuning of het herontdekken van je kracht, in de sessie werken we samen aan een behandeling die past bij jouw situatie en doelen.

SAMEN OP WEG NAAR HELING

Ervaar zelf de transformerende kracht van holistische massage

Ik heb begrip voor de vele uitdagingen waarmee veel mensen tegenwoordig worden geconfronteerd. Of je nu een drukke baan hebt, of ouder of zorgverlener bent, het leven in onze hedendaagse maatschappij kan een zware tol eisen van je fysieke en emotionele welzijn. Mijn holistische massagetherapie sessies bieden een welkome pauze van stress en spanning, en helpen je om weer in contact te komen met jezelf (voor mij gesymboliseerd in de gouden draad in het plaatje hierboven).

Samen met mij kan je de transformerende kracht van holistische massage zelf ervaren. Neem vandaag nog contact met mij op, om je eerste afspraak te plannen en begin je reis naar diepe ontspanning, zelfbewustzijn en algeheel welzijn. Gun jezelf de zorg en aandacht die je verdient – je zult versteld staan van het verschil dat het kan maken.

MASSAGETHERAPIE WORDT MEESTAL VERGOED DOOR DE AANVULLENDE VERZEKERING

Ervaringen van klanten met holistische massage therapie