Skip to main content

Uw therapeute: Marike Dijkstra

Marike Dijkstra

uw natuurgeneeskundig therapeut
Registertherapeut BCZ®

Even voorstellen…

Massagepraktijk HEELZAAM is in 2009 opgericht door Marike Dijkstra om samen met jou op zoek te gaan naar wat jouw lijf je te vertellen heeft. Door samen bewust te luisteren, mag je weer beseffen wie je ten diepste bent. Het zelfgenezend vermogen van het lichaam wordt daarmee ondersteund, zodat heling plaats kan vinden.

Maar zeker help ik je ook om even los te komen van alle stress, zodat klachten zich niet verdiepen maar op kunnen lossen.

Het is fantastisch werk om mensen (hernieuwd) contact te laten maken met zichzelf en hun essentie. Door met aandacht aan te raken, kan ik je helpen om te (leren) luisteren naar je lichaam en te voelen wie je werkelijk bent.

Je wordt uitgenodigd echt helemaal in je lichaam aanwezig te zijn, met meer bewustzijn dan in het dagelijkse bestaan. Daarnaast gaan we samen op zoek naar volledige ontspanning. Door de combinatie van ontspanning en aanwezigheid, kunnen zich inzichten aandienen en ontstaat er ruimte om oude emoties te doorvoelen en te transformeren. Je zult meer ruimte gaan ervaren en HELEN!

Hier lees je de antwoorden op de drie meest gestelde vragen over de achtergrond van Marike, namelijk:

Waarom ben je met HEELZAAM begonnen?

Waarom ben je met HEELZAAM begonnen?

Toen ik mijn bedrijf startte wilde ik graag mijn kennis en kunde op het gebied van natuurgeneeskunde en lichaamsgerichte therapie, intuïtief laten stromen.

Op de Academie voor natuurgeneeskunde Hippocrates, ben ik in het jaar 2000 in 3 verschillende richtingen afgestudeerd: natuurgeneeskunde, klassieke homeopathie en lichaamsgerichte therapie.

Uiteindelijk is het vooral deze laatste therapie, die werkt door middel van aanraking en bewustwording in het lichaam, waarmee ik het liefste werk.

Ik vind dit zo interessant omdat hierin de verbinding tussen lichaam en geest heel direct gevoeld kan worden. Via het lichaam kan je de heling bevorderen (je spreekt namelijk het zelfgenezend vermogen aan) én je kunt tot diepere bewustwording komen.

Vandaar dus dat ik een holistische massage praktijk ben gestart.

Mijn passie is om mensen te helpen hun lijf beter te leren kennen, er echt mee in contact te komen, zodat klachten op kunnen lossen, men kan ontspannen en stressvolle situaties krijgen geen vat (meer).

Kortom ik wil mensen helpen om te stromen en te STRALEN

 

Massagepraktijk HEELZAAM
laat je weer Stralen!

Wat maakt jou anders dan andere massage therapeuten?

Wat maakt jou anders dan andere massage therapeuten?

Door mijn opleiding aan de Academie voor natuurgeneeskunde Hippocrates, ben ik breed geschoold. En daarnaast heb ik met vele extra opleidingen de variatie aan technieken die ik toe kan passen nog vergroot. Je hebt dus een ruime keuze aan behandelmethoden.

Je mag het natuurlijk ook helemaal aan mij over laten en gewoon een door mij gekozen behandeling ontvangen. Meestal wordt het dan een mix van de verschillende methodes, die ik enerzijds intuïtief kies en waar ik anderzijds van heb gemerkt dat ze voor veel mensen werken.

Jij blijft echter altijd zelf degene, die haar/zijn voorkeur mag hebben, waar ik zeker rekening mee zal houden.

Ik richt me in mijn praktijk niet op één bepaalde soort klachten, aangezien de afwisseling tussen de verschillende klachten, me juist boeit en me scherp houdt. En daarnaast is de afwisseling ook goed voor mijn eigen fysieke gestel.

Elk mens heeft eigen voorkeursplekken waar spanningen zich vast zetten en klachten zich uiten. Maar het principe om de balans te herstellen door het geven van aandacht aan het lijf en het creëren van bewustzijn op de plek van de klacht, kan toegepast worden op het hele lichaam en op ieder lichaam.

Iedereen is welkom om een behandeling te komen ervaren.

Wat is jouw achtergrond qua opleiding en ervaring?

Wat is jouw achtergrond qua opleiding en ervaring?

Ooit (lang geleden) ben ik afgestudeerd in Nederlands Recht. Na mijn afstuderen, wilde ik meer van de wereld zien. En vervolgens heb ik een reis van ruim een jaar gemaakt in Azië. Dit heeft mij dichter gebracht bij het antwoord op de vraag wat ik wilde doen in mijn leven. Bij terugkomst in Nederland besloot ik het daarom over een hele andere boeg te gooien.

Ik ben de opleiding aan de Academie voor Natuurgeneeskunde te Bloemendaal gaan doen.

Tijdens deze opleiding in 1995, heb ik een aanvullend een cursus Holistic Pulsing bij Godfried Kleinsmann gevolgd. Omdat ik indertijd zelf ervaren heb, hoe geweldig diep ontspannend en helend deze massagevorm werkt.

In 2000 ben ik afgestudeerd als natuurgeneeskundige, klassiek homeopaat en lichaamsgericht therapeut. Dit is natuurlijk een zeer brede opleiding en ik ben dan ook op de hoogte van velerlei ingangen om klachten aan te pakken. Echter in mijn praktijk gaat mijn voorkeur uit naar werken met het fysieke lichaam, met de daarin opgeslagen informatie, als ingang voor heling.

In de opleiding heb ik de klassieke massage vorm geleerd, de voetreflexzone massage en Rebalancing Technieken. Voor deze laatste heb ik na de afronding ook nog extra nascholingen gevolgd, wat mijn vaardigheden en inzicht nog meer verdiept heeft.

In deze zelfde tijd ben ik moeder geworden en was ik werkzaam als voorlichtster bij VSM Geneesmiddelen.

Toen in 2008 alle 3 onze kinderen op (de Vrije) school zaten, begon het te kriebelen om een eigen praktijk voor lichaamsgerichte therapie op te starten. Het was inmiddels al weer wat jaren na mijn afstuderen, dus ik ben ter opfrissing en verdieping, aanvullende cursussen gaan volgen.

Beginnend met energetisch werk met behulp van Quantum Touch. Een methode met als uitgangspunt dat ieder zijn eigen heler is. Daarbij kunnen mensen om te helen gebruik maken van de door mij aangeboden energie, die ik door kan geven. Deze techniek heeft zich in de loop der jaren ontwikkeld tot mijn geheel eigen methodiek.

Vervolgens deed ik een opleiding tot StonEnergy therapeut. Een massage vorm die bij de Indianen vandaan komt. Hierbij kan ik met warme én koude stenen het zelfgenezend vermogen stimuleren. Daarnaast is het ook een heerlijke uitgebreide manier om te relaxen, waarin je helemaal onder gedompeld raakt.

Stoelmassage heb ik geleerd van Kees Wagenaar van het Zonnehuis in Exmorra samen met Gitta van Sermondt. Zij combineren veel gebruikte Stoelmassage technieken met Rebalancing Technieken, dit paste goed bij mij. Nu kan ik ook buiten mijn praktijk, mensen in een meer alledaagse setting, een fijne ontspanning aan bieden. Binnen de praktijk biedt dit mogelijkheden voor bijvoorbeeld zwangeren om, in een comfortabele positie, massages te ontvangen.

Het volgende waar ik me in verdiept heb is de Dorn therapie, een zachte manier om te manipuleren. Het gaat om het rechtzetten van het bekken en de wervelkolom zonder daar veel kracht, of plotse bewegingen voor te gebruiken. Deze methode maakt gebruik van de beweging van het lichaam zelf. Dit werd onderwezen door Jos Dassen. Ook de Breuss massage die goed aansluit op deze behandeling, zit nu al weer jaren in mijn pakket.
Holistisch gezien is het zo dat deze behandeling natuurlijk niet alleen rugklachten op lost, maar ook doorwerkt op corresponderende organen en zelfs op psychische problemen.

Na het openen van mijn praktijk heb ik ook nog een hele interessante uitgebreide workshop gevolgd om Cranio Sacrale technieken te leren.
Een heel subtiele werkwijze, waarbij het ritme van het hersenvocht een rol speelt. Je kunt hiermee diepe ontspanning te weeg brengen en het zelfgenezend vermogen laten toenemen. Prachtig werk met diep door werkende resultaten, waar ik ondertussen veel ervaring mee op heb gedaan.

In een andere workshop heb ik nog de ‘Träger-techniek’, een gewrichtsontspannings techniek, die onderdeel uit maakt van de Rebalancing verdiept. Wederom een prachtige, zachte en respectvolle werkvorm met een diepe doorwerking.

Sinds januari 2024 ben ik begonnen met een opleiding tot wandelcoach, zodat ik mensen kan helpen bij een vraag of een probleem. Al wandelend in de natuur, kan ik dan coachen op verschillende vlakken (werk en loopbaan, persoonlijke ontwikkeling, zingeving, communicatie, relaties, gezondheid of lifestyle). In juli hoop ik deze opleiding af te ronden en mensen ook op dit vlak een helpende hand te kunnen reiken.

Samen gaan we meer bewustzijn in jouw lichaam creëren, zodat je terug komt bij je eigen essentie en kunt helen.

Sinds 2011 ben ik mij verder gaan verdiepen in de wijsheid van het hart. Onder andere deed ik de workshop “Awakening the Illuminated Heart” en ook de “Flower of Life”.

Ondertussen (2024) zijn we al weer jaren verder en ben ik steeds meer op quantum niveau gaan kijken. Ik ben er van overtuigd dat de kracht van ons bewustzijn oneindig groot is. Jij kunt je eigen bewustzijn, voor jezelf inzetten. En ook kan ik mijn bewustzijn inzetten voor jou en andere mensen en situaties.
Dit is een wereld gebaseerd op frequentie en het is heel belangrijk dat we dat weer gaan beseffen en er mee aan de slag gaan.

Onze eigen, autonome innerlijke trilling terug vinden is “Key”:
Voelen wat klopt bij wie jij bent en daar naar luisteren en handelen: het ontvouwen van jouw oorspronkelijke blauwdruk.

Aandachtskracht is scheppingskracht!

MASSAGETHERAPIE WORDT MEESTAL VERGOED DOOR DE AANVULLENDE VERZEKERING

Aanvullende info:

Ik ben in het bezit van een EHBO diploma. Ik kan reanimeren, wat een veilig gevoel kan geven. Hoewel ik, zo weet ik, ook klanten heb die daar, vanwege hun hoge leeftijd, niet eens meer gebruik van zouden willen maken…

Verder is, voor mijn werk, feedback een vereiste van de beroepsvereniging. Daarvoor heb ik met een groep collega’s, een intervisiegroep waarin wij van elkaar leren. Wij inspireren elkaar om nog meer in onze kracht te gaan staan en er zo voor anderen te kunnen zijn.

Uiteraard is het ook mijn eigen uitgangspunt om zo dicht mogelijk bij mij zelf; mijn eigen gevoelswijsheid, te blijven.
Me niet te laten leiden door gedachten, maar door gevoel en op grond dáárvan mijn -Eigen gedachten- het veld in te brengen.