Skip to main content

Dorn Methode

Dorn Methode en Breuss massage

Rugpijn en nekklachten zijn veel voorkomende klachten in de huidige maatschappij waarin mensen veel achter de computer zitten, lang autorijden en meer stress hebben dan ze aan kunnen. Met de Dorn methode kunnen een groot aantal rugpijnklachten, waaronder die, die al langere tijd aanwezig zijn, effectief opgelost worden.

De Dorn methode is een zachte manier om gewrichten en wervels in hun oorspronkelijke stand te brengen, om pijn en blokkades te verhelpen met als basis: samenwerking tussen cliënt en behandelaar.

Het is een (vrijwel) pijnloze en risico-arme manuele methode met als uitgangspunt dat correcties altijd tijdens beweging plaatsvinden. Dit omdat het lichaam beter veranderingen accepteert tijdens beweging. Blokkades en scheefstand van de wervelkolom worden met de handen aangevoeld en met een zachte duimdruk gecorrigeerd.

Bekkenscheefstand is de oorzaak van vele klachten!

  • De basis van de Dorn Methode is altijd de correctie van beenlengteverschil
  • De benen zijn de steunpilaren van ons bekken.
  • Als deze steunpilaren niet even lang zijn, ontstaat er een bekkenscheefstand

klik op de foto om te vergroten

MASSAGETHERAPIE WORDT MEESTAL VERGOED DOOR DE AANVULLENDE VERZEKERING

Oorzaken van beenlengte-verschil kunnen zijn:

Een val, vertillen, een misstap, maar ook zitten. Dit laatste gebeurt in onze huidige maatschappij natuurlijk veelvuldig. Bijvoorbeeld in de auto (bekkenhoogte- is meestal lager dan de kniehoogte). En ook de vibraties van de auto, trillen kop en de kom millimeter voor millimeter uit elkaar, zo is een beenlengteverschil van 3 cm mogelijk, terwijl er geen anatomisch bot lengte verschil is.

Beenlengte verschil is veel voorkomend, het leidt vaak tot heiligbeenverschuivingen veel chronische problemen: darm- en blaasproblemen, heup-, lage rug-, nekklachten, kniepijn, voetproblemen, verzakkingen, scoliose, etc.

Om dit beenlengteverschil te corrigeren wordt bij deze methode het “te” lange been korter gemaakt op een natuurlijke manier. Hierdoor verdwijnen vele rugklachten.

Na deze correctie, worden het bekken en de wervelkolom gecontroleerd en indien nodig met zachte manipulatie, gecorrigeerd.
In principe gaat het er bij de Dorn Methode om, ruimte te creëren voor de spinale zenuwen om optimaal hun werk te kunnen doen.

Breuss massage

Deze zachte, energetische massage kan gecombineerd worden met de Dornmethode en is gericht op ontspanning van de wervelkolom en de lange rugspier. Het helpt de wervelkolom nog beter te strekken, de bloedsomloop verbetert en dus worden de bij de manipulatie vrijgekomen afvalstoffen, beter afgevoerd.

De Dorn Methode vindt zijn oorsprong in Duitsland, hier is het reeds een wijdverbreide en bewezen behandelwijze. De wortels van de Dorn Methode zijn, als de wortels van de meeste natuurgeneeskundige behandelingswijzen, oeroud. De medicijnmannen van de oudste Indiaanse stammen van Noord Amerika pasten een soortgelijke methode toe en noemden het zeer treffend: de “Poortgeneeswijze”. Zij erkenden dat de wervels, respectievelijk de uittredende spinale zenuwen, tot verschillende lichaamsdelen en organen toegang konden verschaffen. En daar lag dus een ingang om vele klachten te verbeteren.

Ervaringen van klanten met Dorn Methode en Breuss massage

Om behandeld te kunnen worden met de Dorn methode, is het noodzakelijk dat u zich kunt bewegen.
In de volgende gevallen kunt u niet behandeld worden (contra-indicaties):

• Verwondingen, of nog niet (volledig) geheelde botbreuken
• Ontstekingen
• Problemen met de tussenwervel schijven, bijvoorbeeld na een operatie
• Osteoporose
• Tumoren

Na een Dorn behandeling kunt u beter een aantal dagen niet zwaar tillen of draaiende en belaste bewegingen maken, ook bijvoorbeeld niet (extreem) sporten.
Vaak krijgt u oefeningen mee om thuis te doen.

U kunt een paar dagen lichte napijn hebben na een behandeling. De spieren en pezen moeten zich aan de nieuwe situatie aanpassen.